Verwijzing ontbreekt bij gebruik van ‘cookie-consent tools’

Modified on Mon, 31 Oct 2022 at 12:42 PM

Verwijzende gegevens ophalen nadat gebruiker toestemming heeft gegeven

Als een’ cookie-consent tool’ op de juiste manier wordt gebruikt, betekent dit meestal dat er helemaal geen trackingcode (ook wel: 'tag’) geactiveerd mag worden, wanneer een bezoeker de site voor de eerste keer bezoekt.

Dat betekent ook dat alle informatie over de bron van het bezoek verloren gaat.

Waarom? De bron van het bezoek wordt slechts één keer door de browser van de bezoeker bijgehouden; de bron kan bijvoorbeeld Facebook zijn, of Google Ads, of een nieuwsbrief.

Dus wanneer een bezoeker akkoord gaat (of niet) met de cookieverklaring, kan de webpagina opnieuw worden geladen en ook de analytics-trackingcode gebruiken. In dat geval is de verwijzer (waar het verkeer vandaan komt) de website zelf, want dat is de vorige pagina, weergegeven als ‘Ongedefinieerd’.

In dat geval gaan er veel analyse-details verloren.

Snoobi heeft een specifiek stukje code beschikbaar, dat de gegevens van de verwijzer registreert. Dit werkt los van een trackingcode en wordt automatisch verwijderd bij een volgende klik of volgende pagina. Dit betekent dat we verwijzende gegevens kunnen analyseren, zelfs als de tool voor toestemming voor cookies in eerste instantie geen trackingcode uitvoert. Om dit te laten werken, moet u dit toevoegen aan de ‘cookie-consent’ functie:

if(document.referrer && sessionStorage.getItem('__snbref')===null ) { window.sessionStorage.setItem('__snbref',document.referrer) }

JavaScript

De exacte implementatie op uw website kan verschillen vanwege verschillen in de cookie-consent tools. Snoobi Support kan indien nodig worden benaderd om te helpen bij de implementatie.
Update: Oktober 2022