[NL] Snoobi E-commerce tracking installatie

Modified on Thu, 23 May at 4:30 PM

Toevoegen van E-commerce tracking

Vrijwel alle Snoobi accounts hebben automatisch toegang tot de E-commerce tracking.
Als E-commerce niet geactiveerd is voor uw account, ziet u onderstaande melding als u op het E-commerce menu hebt geklikt:

We reageren binnen twee werkdagen op uw aanvraag.

 

Om te kunnen beginnen met het volgen van bestellingen in een webwinkel met Snoobi, moet de (order-)bevestigingspagina worden aangepast om de trackingcode toe te voegen. De meeste webwinkels maken gebruik van één bevestigingspagina die alle bestellingen afhandelt. Als dit het geval is, hoeft alleen die ene bevestigingspagina te worden aangepast voor het volgen van de bestellingen binnen Snoobi. 

 

Om Snoobi Analytics de bestellingen te laten volgen, moet de inhoud van de bestelling worden gevonden in de html-broncode van de bevestigingspagina. In de meeste webshops krijgt de koper de bestelde artikelen en andere details van de bestelling te zien. Daarom is het installeren van de webshop-tracking in de meeste gevallen slechts een kwestie van de bestelling en de inhoud op de juiste manier opmaken en enkele instellingen in Snoobi Analytics maken. 


Opmerking: het kan nodig zijn dat Snoobi aanvullende wijzigingen aanbrengt in onze database om het volgen en meten van alle details mogelijk te maken. Neem altijd contact met ons op voordat u wijzigingen aanbrengt. Neem ook contact op met Snoobi Support als u vragen heeft. De installatie voor tag managers zoals Google Tag Manager kan afwijkend zijn


Bijgevoegd zijn de (Engelstalige) instructies, neem contact met ons op als er iets niet duidelijk genoeg is.


Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select at least one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article