Release Notes september 2021

Deze release voegt verschillende opties toe om AVG- en andere privacy-gerelateerde onderwerpen beter te verwerken. Bij Snoobi streven we er altijd naar om technische en analytische ontwikkelingen voor te blijven, de functionaliteit uit te breiden en ons product en de analysestatistieken zo gebruiksvriendelijk mogelijk te houden.
 Deze nieuwe release is tot stand gekomen mede op basis van feedback van klanten en partners en maakt een beter gebruik van Snoobi's analysemogelijkheden mogelijk.

Dit is een samenvatting van de wijzigingen, met verwijzingen naar aanvullende knowledgebase-artikelen waar nodig.

Onderwerp

Details

Gebruikers interface

Waarom? Eerste stap om de Snoobi interface te optimaliseren en te moderniseren

• Een vernieuwde inlogpagina, die op het startscherm meer infomatie en nieuws biedt.
  • Kop- en voetteksten zijn nu vast. Hierdoor kan een Snoobi-rapport in een scherm worden getoond.
  • De pop-up knop met link naar de knowledgebase was niet meer nodig en dus verwijderd.
  • Een aantal aanvullende help-links in het product linken nu naar artikelen in de knowledgebase voor extra informatie (en er volgen er binnenkort nog meer).

Tracking code

Waarom? Meerdere (cookie-) opties bieden om webanalytics te kunnen blijven gebruiken

• Snoobi plaatst geen enkele ‘3rd party cookie’ meer.
  • De tracking code is nu gecomprimeerd, om de laadtijd te versnellen.
  • De tracking code kent nu een 'cookie = session' instelling, die er voor zorgt dat na de sessie geen cookies worden opgeslagen.
  • Mogelijkheid toegevoegd om referrer-data te behouden voor die gevallen waar de trackingcode niet wordt geactiveerd, voordat bezoekers akkoord gaan met de cookie-instellingen. [Lees meer]

Uitbreiding Instellingen

privacy menu

Waarom? Extra opties bieden om AVG/GDPR-compliant te blijven

• Menu 'Privacy instellingen’    toegevoegd aan ‘Geavanceerde Instellingen. [Lees meer]
    1. Organisatienamen verwijdern uit beschikbare metrieken.
    2. Overschrijf cookie-instellingen in de tracking code.
    3. Anonimisering instellen op bezoekers- of accountniveau.
  • Functionaliteit om veroeken van bezoekers om informatie over verwijdering van persoonlijke analysegegevens mogelijk te maken:.
    1. Installatie van Bezoekers-ID check voor websites. [Lees meer]
    2. Proces om verzoek om informatie of verwijderen te controleren en te kunnen reageren. [Lees meer]
    3. Voorbeeldtekst te gebruiken bij verzoeken om informatie of verwijdering. [Lees meer]
  • Details van verwijderde gebruikers zijn niet meer te zien. [Lees meer]

Beveiliging

Waarom? Extra beveiligingsopties voor uw Snoobi account

• Minimale lengte van het wachtwoord is nu 12 tekens.
  • Link om wachtwoord in te stellen of aan te passen is 24 uur geldig. [Lees meer]
  • Snoobi Datafeeds worden automatisch uitgeschakeld als deze niet worden gebruikt (kan opnieuw worden geactiveerd).
  • IP-filter om bezoeken uit bepaalde IP-bereiken te verwijderen is uitgebreid. [Lees meer]

E-commerce

Waarom? Eerste uitbreiding van Snoobi’s analysemogelijkheden voor webshops

• Het menu voor E-commerce is nu een ‘top-level menu’-item. [Lees meer]
  • E-commerce menu en statistieken zijn op aanvraag beschikbaar voor elke Snoobi-account.
  • E-commerce statistieken kunnen nu worden gesegmenteerd en gefilterd op productnaam of product-ID, waardoor gedetailleerde analyse van bestellingen met specifieke producten mogelijk is. [Lees meer]

Paginanamen

Waarom? Extra opties bieden voor het onderhoud en de verwerking van paginanamen

• Paginanamen worden nu alleen toegewezen voor ‘echte’ bezoeken, niet voor bots of spiderverkeer.
  • Paginanamen die niet meer linken naar actieve url’s worden automatisch verwijderd.
  • Opties voor Zoeken, Bewerken en Verwijderen zijn toegevoegd aan de instellingen voor paginanamen.
  • Zie verdere details in dit artikel.

Als u meer wilt weten of specifieke hulp nodig hebt bij het doorvoeren van wijzigingen of toevoegingen, neem dan contact met ons op via support@snoobi.nl of maak een supportticket aan op https://support.snoobi.info