Verwijderde Snoobi-gebruikers

Modified on Wed, 22 Sep 2021 at 08:54 AM

Hoe gaat Snoobi om met gebruikers die niet meer actief of verwijderd zijn

 

Als een gebruiker wordt verwijderd uit een Snoobi-account, is deze nog steeds de eigenaar/maker van informatie of instellingen in Snoobi, zoals een segment/filter of een of meer Eigen rapporten.

 

Dat zou een probleem opleveren als Snoobi de gebruiker volledig zou verwijderen. Alle gegevens die aan de gebruiker zijn gekoppeld, zouden worden ook verwijderd en niet beschikbaar zijn voor gebruik door anderen.

 

Maar volgens de privacyregels, is het niet mogelijk om de informatie van de gebruiker in het Snoobi-systeem te bewaren, omdat dat een schending van die privacyregels zou betekenen.

 

Om met deze situaties om te gaan, voert Snoobi een maandelijks proces uit waarbij de gegevens van de verwijderde gebruiker worden verwijderd, maar waarbij segmenten en Eigen rapporten kunnen worden gebruikt.

 

De maker of eigenaar in Snoobi Analytics wordt weergegeven als 'Gebruiker verwijderd' of '- - -', wat aangeeft dat de oorspronkelijke maker niet langer beschikbaar is.

 

Het segment of aangepaste rapport kan nog steeds worden gebruikt zoals het is, maar er moet een kopie van worden gemaakt voor verdere bewerking. Daarmee verandert de eigenaar en kan de rapportage of het segment worden bewerkt.

 

Neem contact op met Snoobi Support als u specifieke vragen hebt over verwijderde gebruikers.

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article