Miten lisäät Google Search Console -yhteyden tiliin?

Modified on Fri, 02 Jun 2023 at 09:47 AM

Google Search Console-yhteyden lisääminen tiliin

Googlen Search Consolen käyttö ei lisää Googlea tai minkään tyyppisiä evästeitä verkkosivustollesi, joten se on GDPR:n ja tietosuojan mukainen. SEO-työkalut voivat tarjota lisämittareita, mutta ne eivät aina anna tarkkaa tietoa, jota tarvitset. Google Search Console on ilmainen verkkopalvelu, jonka avulla voit seurata, ylläpitää ja korjata vikoja verkkosivustosi näkyvyydessä Googlen hakutuloksissa.

Mistä näet nämä tiedot Snoobi Analyticsissa? Sinun on pyydettävä erikseen tämän ominaisuuden aktivointia:

Sen jälkeen kun Snoobin tuki on lisännyt Google Search Console-palvelun tiliin, voit yhdistää Googlen Webmaster-tilisi Snoobin kanssa:

Tämä asetus mahdollistaa sen, että aktiivisen Google Search Console -palvelun tulokset näytetään kahdessa eri Snoobi Analyticsin paneelissa. Tarvitset seuraavat tiedot tämän aktivoimiseksi:

• Snoobi Analytics -tilin, jossa Google Search Console -lisä on aktiivisena.
  • Tilin ja kirjautumisen Google Search Consoleen, vähintään lukuoikeuksin
  • Snoobin ja Googlen välisen linkin käyttöönoton ja sallimisen

Kun olet ottanut linkin käyttöön ja sallinut Snoobin kerätä tietoja Google Search Consolesta, sinun on tämän jälkeen valittava verkkotunnukset käyttöoikeusluettelosta. Nämä verkkotunnukset vastaavat parhaiten Snoobin asetusten kohdassa 'Seuratut verkkotunnukset' lueteltuja verkkotunnuksia.

Huomaa kolme tärkeää seikkaa

- Ensimmäisten tietojen kerääminen voi kestää jopa tunnin, ja selainikkunaa on ehkä päivitettävä, jotta ensimmäiset tulokset tulevat näkyviin.

- Koska Google Search Console ei näytä reaaliaikaisia tietoja, tuloksia ei ole näkyvissä, jos valitset Snoobin päivämääräasetuksissa viikkoa lyhyemmän ajanjakson.

- Voit lisätä vain yhden Google-tunnuksen, joka on yhdistetty Snoobiin nähdäksesi Google Search Consolen tulokset, koska emme voi todentaa yhtä Snoobi-tiliä useilla Google-tileillä.

Aktivoitumisen jälkeen Snoobin valikkoon ilmestyy kaksi uutta paneelia: Hakukyselyt ja Hakusivut.

• Hakukyselyt näyttää, mitä hakusanaa käytettiin, näyttökertojen määrän (kuinka monta kertaa ne näytettiin Googlessa) ja sivuston kävijöiden todellisen määrän kyseisestä hausta.
  •  Hakusivut näyttää näyttökertojen määrän ja sivun (url) todelliset kävijät.

Kun napsautat sivun url-osoitetta, kyseinen sivu avautuu selaimessa. On myös mahdollista valita url, jota käytetään suodattimena Snoobin segmentoinnissa.

Segmentointia käyttämällä voidaan tehdä lisäanalyysejä kyseisen sivun todellisesta suorituskyvystä, esimerkiksi tarkastella Google-hakujen kautta tehtyjä käyntejä verrattuna muihin lähteisiin.