[NL] Snoobi sessie-properties tracken

Modified on Thu, 07 Mar 2024 at 08:48 AM

Snoobi's sessie-properties: hoe kun je de data meten

De gegevens worden verzameld met het volgende script.
Daarnaast moet het standaard Snoobi-trackingscript aanwezig zijn.

<script type="text/javascript">
var _saq = _saq || [];
_saq.push(['addProperty', 'parameter 1', 'parameter 2', 'parameter 3']);
</script>

Parameter 1
De 1e parameter wordt de naam van de property, zoals die in de rapporten wordt getoond.

Parameter 2
De 2e parameter is de waarde van de property.

Parameter 3
 De 3e parameter kan de volgende waarden hebben:

• ignore = de oudere waarde laten staan (de sessie van de bezoeker heeft altijd één waarde, die al is ingesteld)
  • overwrite = de nieuwere waarde laten staan (de sessie van de bezoeker heeft altijd een waarde, maar vervang deze)
  • append = een nieuwe waarde toevoegen voor de gebruiker (de sessie van de bezoeker heeft meerdere waarden)

Er kunnen een of meer properties per call zijn: voeg gewoon meer 'addProperty'-regels toe.

Zorg ervoor dat je exacte naamgevingsconventies gebruikt, inclusief hoofdletters en kleine letters.

Een voorbeeld met data over ingelogde gebruikers.

<script type="text/javascript">
var _saq = _saq || [];
_saq.push(['addProperty', 'UserId', '123', 'overwrite']);
_saq.push(['addProperty', 'Locale', 'nl', 'overwrite']);
_saq.push(['addProperty', 'Department', 'Sales', 'overwrite']);
</script>

In dit voorbeeld voegen we de UserId, Taal (locale) en Afdeling toe aan de sessie.

Sessie-properties zijn zichtbaar in de analyserapporten, kunnen worden gebruikt in filters, segmenten of scoregroepen en zijn beschikbaar als Snoobi Datafeed.

Meer informatie in dit White Paper over Sessie-properties

Opmerking: Veelvuldig gebruik van meerdere properties kan de snelheid van de rapportage beïnvloeden en verhoogt het aantal opgeslagen events.