Sivujen nimet ja asetukset

Modified on Thu, 14 Oct 2021 at 05:03 PM

Sivujen nimet ja asetukset

Snoobi Analytics tarkastelee verkkosivupohjaisia analyysitietoja monin erilaisin tavoin.

Sivujen nimet voidaan luoda neljällä eri tavalla:

1. Täydellinen URL-osoite, joka näyttää sekä URL-osoitteen että mahdolliset lisäelementit (esimerkiksi mainoskoodit)
  2. Otsikko, jonka CMS on lisännyt Snoobi-koodiin verkkosivustolla
  3. Snoobin keräämä otsikkotunniste, joka on jokaisella verkkosivulla osana html-sivukoodia
  4. Manuaalisesti Snoobi-tilin järjestelmänvalvojan tekemien asetusten perusteella

Valitset sitten minkä tahansa menetelmän, voit aina luoda sivujen nimet manuaalisesti. Jos manuaalisesti luotu sivun nimi on ristiriidassa automaattisesti luodun sivun nimen kanssa, manuaalisesti luotu sivun nimi on etusijalla. Tällä tavalla voit muuttaa raportissa automaattisia sivunimiä, joista et pidä.

Sisällysluettelo

Vaihtoehto nro 1. Näytä koko URL-osoite

Tämä on tarkin tapa ja tarjoaa paljon teknistä analyysitietoa. Mutta sivutason mittareiden analysointi voi olla myös vaikeaa, koska jokainen eri URL-osoite on myös erillinen sivu eri mittareille, kuten laskeutumissivu ja poistumisprosentti.

Esimerkki yllä mainitusta, jossa nämä kaksi merkintää tarkoittavat käyttäjälle samaa sivua, mutta tiedot ovat erillisiä:

Huomaa, että URL-osoitteiden käyttäminen sivun nimenä tarkoittaa, että alla kuvatut luettelot sivujen nimillä ovat tyhjiä.

Raportoinnin kannalta on hyvä korvata vaikeasti tunnistettavat URL-osoitteet selkeillä sivujen nimillä. Esim. Tuotteet: Tuolit on helpompi lukea kuin www.company.nl/index.php?pageID=45.

Koko tiliä koskevat asetukset (versiosta V2021-9/10 lähtien)

Asetukset | Sisältö ja Sivun nimet ja asetukset. Tämä näyttää luettelon kaikista luoduista sivujen nimistä.

Huomaa, että tämä sisältää menetelmät 2,3 ja 4

Luettelo voidaan lajitella tunnuksen (ID:n) mukaan, mitä korkeampi tunnus on, sitä uudempi on sivun nimi. Luettelo näyttää kaikki käytettävissä olevat sivunimet, myös menetelmillä 2,3 ja 4 luodut.

Halutessasi muokata Sivujen nimien asetuksia, napsauta  ”MUOKKAA SIVUJEN NIMEÄMISTÄ

Tässä valitset menetelmän, jolla Snoobi näyttää sivujen nimet.

”Ei käytössä” tarkoittaa, että Snoobi näyttää vain URL-osoitteen.

Luettelossa jokaisella rivillä näet i:n ja roskakorikuvakkeen oikealla puolella. Napsauta i:tä nähdäksesi, mitkä URL-osoitteet liittyvät sivun nimeen. Poista sivun nimi manuaalisesti napsauttamalla roskakoria.

Sen lisäksi, että voit valita ja poistaa kunkin sivun nimen erikseen, voit etsiä yhtä tai useampia samannimisiä sivuja ja poistaa ne samalla kertaa.

”Valitse kaikki” -valintaruutu valitsee kaikki luettelossa näkyvät sivut.

Poista valitsemasi sivunimet napsauttamalla ”Poista valitut nimet”. Saat varoituksen sivujen nimien poistamisesta.

Snoobi päivittää olemassa olevat tiedot. Päivitys voi kestää jonkin aikaa suurille sivustoille, joilla on paljon vierailuja ja sivunnimiä. Koska raportteja ei voida luoda tuona aikana, Snoobi neuvoo tekemään päivityksen silloin, kun kenenkään muun ei tarvitse kirjautua Snoobin analytiikkatietoihin.

Huomaa, että sivunimien poistaminen pitää alkuperäiset käyntitiedot ennallaan, koska poistamme vain URL-osoitteeseen linkitetyn nimen, emme itse URL-osoitetta (joka edustaa verkkosivua). Valitusta sivun nimeämismenetelmästä riippuen Snoobi aloittaa jälleen uuden prosessin sivujen nimien lisäämiseksi.

Vaihtoehto nro 2. Sivun nimen asettaminen parametrista

Tämä sopii erityisesti dynaamisille verkkosivustoille ja verkkokaupoille.  Parametrin asettamiseksi on oltava pääsy verkkosivuston malleihin tai lähdekoodiin ja vaatii ohjelmointitaitoja, jotta ’&page_name =’ parametri voidaan lisätä Snoobi-tunnisteen loppuun. Tämän parametrin arvo edustaa sivun sisältöä. Älä anna kahdelle sivulle samaa parametria, ellet halua, että nämä sivut analysoidaan yhtenä. Jos parametria ’&page_name =’ muutetaan, muutos otetaan käyttöön tietyn ajan kuluttua sivuston liikenteestä riippuen.

Vaihtoehto nro 3. Sivun nimen asettaminen html-otsikkotunnisteesta

Tämä menetelmä sopii kaikille sivustoille, joiden sivuilla on jo kuvaileva otsikko (html-otsikkotunniste), ja sen asettaminen vaatii vain napin painalluksen. Tarkista kuitenkin etukäteen, kuvaavatko sivujen nimet todella hyvin sitä, mistä sivuista on kyse. Raportissa URL-osoitteet korvataan sivujen otsikoilla - jos otsikot ovat harhaanjohtavia, myös raportin sivujen nimet ovat sitä.

Myös pitkät saman alun sisältävät nimikkeet voivat olla ongelma, koska ne näytetään puutteellisina.

Saattaa olla suositeltavaa olla käyttämättä tätä menetelmää, varsinkin jos sovelluksesi luo suuren määrän yksittäisiä sivunimiä käännösten vuoksi tai esimerkiksi sivustosi on verkkokauppa, tai sivustosi sisältää paljon asiakirjoja. Käytä sen sijaan URL-osoitetta tai parametrin sivun otsikkoa. Tämä automaatio voi helposti luoda tuhansia yksittäisiä sivunimiä tai jopa eri sivunimiä samalle sivulle - mikä tekee analytiikasta hidasta ja sekavaa.

Vaihtoehto nro 4. Sivunimien asettaminen manuaalisesti

Asetukset | Sisältö ja Manuaaliset sivujen nimet. Valitse tämä menetelmä staattisille html-verkkosivustoille tai jos sinulle ei ole muuta mahdollisuutta.

Huomaa, että tämä menetelmä korvaa muut sivun nimeämismenetelmät.

Napsauta ”Lisää uusi” lisätäksesi uuden sivun nimen. Kirjoita seuraavassa näytössä sivun nimi ja tunniste, kuten yllä olevassa esimerkissä. Voit syöttää useita tunnisteita, esimerkiksi kun samalla sivulla on useita URL-osoitteita:

Tämän luettelon toiminnot ovat muutoin samat kuin ”Sivujen nimeäminen ja asetukset”: jokaisella rivillä näet i:n ja roskakorikuvakkeen oikealla puolella. Napsauta i:tä nähdäksesi, mitkä URL-osoitteet liittyvät sivun nimeen. Poista sivun nimi manuaalisesti napsauttamalla roskakoria. Voit tietysti hoitaa tämän myös etsimällä ja valitsemalla tilitason asetuksista.

Lisätietoja Snoobi-tilin järjestelmänvalvojalle

1. Kun sivujen nimet linkitetään URL-osoitteeseen, nimi ja url-linkki säilytetään Snoobissa koko historian ajan. Jos &page_name -tiedot Snoobi-tagissa tai html-otsikko muuttuvat myöhemmässä vaiheessa, kyseistä muutosta ei voida ottaa huomioon. Tämä voi johtaa virheellisiin tietoihin, jos mitään ei tehdä.
    Esimerkki: Kun uusi julkaisematon sivu luodaan, voi olla, että sitä kuitenkin jo napsautetaan ja saada otsikoksi esimerkiksi: "Tämä sivu ei ole käytettävissä - 404". Poista siinä tapauksessa virheellinen sivun nimi, ja Snoobi linkittää oikean sivun nimen URL-osoitteeseen. Samanlaisia ongelmia voi ilmetä, jos URL-osoitteita käytetään uudelleen. Jos esimerkiksi verkkosivustoa www.snoobi.com/campaign käytetään kampanjassa vuonna 2019 ja samaa URL-osoitetta käytetään kampanjassa vuonna 2021, väärät tiedot voivat näkyä. Vanhan sivun nimen poistaminen ratkaisee ongelman.
  2. Sivunimille, jotka on automatisoitu html-otsikosta, nimi luodaan sen jälkeen, kun sivulla on käyty useita kertoja. Näin vältetään sellaisten sivujen nimien säilyttäminen, joissa on tehty yksinkertaisia kirjoitusvirheitä ja joita on korjattu. Snoobi ei myöskään linkitä (automaattisia) sivujen nimiä URL-osoitteisiin, kun kävijä on botti tai hakukone. Sivunimien päivittäminen tapahtuu vasta iltaisin prosessina taustalla, joten on hyvin mahdollista, että et näe sivujen nimiä heti päiväsaikaan tekemiesi asetusten jälkeen.
  3. Koska vanhat tarpeettomat historialliset tiedot puhdistetaan Snoobista ajoittain, on mahdollista, että sivujen nimet linkitetään URL-osoitteisiin, joita ei enää ole. Snoobi suorittaa kuukausittaisen prosessin siivotakseen sivunimet, joihin ei ole linkitetty URL-osoitetta, koska se voi viivästyttää raportointia.

Ota yhteyttä Snoobin tukeen, jos et ole varma, minkä menetelmän valitset tai miten asetuksia käsitellään.