[FI] Sosiaalisen median mittaaminen

Modified on Wed, 22 May 2024 at 11:00 AM

Sosiaalisen median mittaaminen Snoobi Analyticsin avulla

 

Mitä tarkoittaa sosiaalisen median analytiikka?
Sosiaalisen median analytiikka tarkoittaa tietojen keräämistä ja analysointia sosiaalisen median verkostoista ja muista lähteistä niin, että se auttaa sinua sosiaalisen median strategiassasi ja optimoi sitoutumista orgaanisen (=ei-maksullisen) ja maksetun sosiaalisen median toiminnassasi. Tässä artikkelissa kerrotaan yksityiskohtaisesti, mitä Snoobilla voidaan analysoida.

Sosiaalisen median analytiikka edellyttää oikeaa lähestymistapaa 

Sosiaalisen median analytiikka on avaintekijä suorituskyvyn ja menestyksen mittaamisessa, mutta tarvitsee onnistuakseen oikeanlaista lähestymistapaa. Monet organisaatiot eivät hyödynnä kaikkia mittareita käyttäessään pelkästään kulloisenkin sosiaalisen median tarjoamia omia työkaluja. Ne näyttävät vain pinnalliset suorituskykymittarit kullekin kanavalle  erikseen. Tällöin  menetetään lukuisia syväluotaavia mittareita kaikkien niiden datapisteiden ja oivallusten lisäksi, jotka voidaan johtaa Snoobi Analyticsin tarjoamasta standardista verkkoanalytiikasta.

 

Mitä dataa ja mittareita voidaan analysoida

Käytämme seuraavaksi esimerkkiä Facebookista. Voit tarkastella Facebook-liikennettä useammasta näkymästä. Huomioi että Facebookin ja Snoobin mittarit ja analytiikka voivat hyvinkin poiketa toisistaan, koska niissä käytetään eri metodeita. 

  1. Suorat klikkaukset Facebookista, jotka perustuvat julkaisuihin, artikkeleihin tai organisaatiosi Facebook-sivuihin.
  • Klikkaukset voivat olla joko orgaanisia (=ei-maksettuja) tai maksetuista Facebook-mainoksistasi tulevia.
  • Klikkaukset voivat olla kampanjoista, joihin olet liittänyt utm-koodin.
  • Kaikki Facebook-klikkaukset sisältävät ’fbclid’-parametrin, joka on osa urlia. ’fbclid’-parametri, jonka näet Snoobin sivuilla tai url-paneelissa on parametri, jonka Facebook lisää ulos johtaviin linkkeihin, jotka jaetaan Facebookissa tai Instagramissa.
  1. Edelleenlähetetyt linkit, eli kun joku jakaa Facebook-julkaisun linkin ja vastaanottaja klikkaa sen auki. Tässä tapauksessa klikkauksen lähde   ei ole enää välttämättä suoraan Facebook, mutta saatat haluta ottaa nämäkin klikkaukset huomioon mittareissasi. Vaikka klikkaukset ovat ”käytettyjä”, niin ne saattavat silti olla arvokkaita, koska ne pohjautuvat sinun Facebook-sisältöösi.

Mitä mittareita voidaan tarkastella Snoobissa? (Lähdenäkymä) 

Näet Snoobissa useammasta kohtaa sosiaalisen median liikenteen (Facebook tässä esimerkkinä). 

Kävijäseuranta|Yleiskatsaus -paneeli

  1. Tässä paneelissa näet kaiken sosiaalisen median liikenteen. Jos kuitenkin käytät sosiaalisessa mediassa myös utm_ -markkinointikoodeja jäljittääksesi klikkaukset, niin ne puolestaan sisältyvät ”Mainokset” -kategoriaan. Tämän vuoksi ”Sosiaalinen media” ei ole hyvä mittari toimenpiteiden tai päätelmien pohjaksi, koska se näyttää klikkaukset sosiaalisesta mediasta ilman markkinointikoodeja. Saatamme tulevassa Snoobin versiossa poistaa tästä kohtaa ”Mainokset”-mittarin, koska se voi johtaa harhaan.
  2. Tässä esimerkissä näemme vain 0,86 % sosiaalisen median osuudeksi, vaikka todellinen Facebook- (tai Instagram) -liikenteestä tuleva prosentti on paljon suurempi, kuten näemme seuraavasta paneelista.

Kävijäseuranta | Sisääntulotavat | Sosiaalinen media -paneeli

  1. Tämän näkymän mukaan enemmän kuin 26 % vierailuista tulee Facebookista tai Instagramista. 
  2. Tämä paneeli näyttää meille myös muita tärkeitä mittareita kuten välittömän poistumisen, sivujen määrän sekä käynnin keston.  


Kävijäseuranta | Mainonta | Mainosmedia -paneeli

  1. Jos utm_-koodia käytettiin, niin kaikkea koodiin liitettyä tietoa voi tarkastella Snoobissa, esimerkiksi näin:

 

Kaikissa paneeleissa voidaan valita ajanjakso päivämäärien ja kellonaikojen mukaisesti, jolloin voit seurata esimerkiksi sitä, miten pian julkaisusi jälkeen klikkaukset sivuillesi alkoivat!

 

Mitä mittareita voidaan tarkastella Snoobissa? (kohdenäkymä)

Edellämainitut mittarit ovat riittäviä näyttämään sosiaalisen mediasi liikennettä yleisellä tasolla, mutta kun haluat tarkastella tietyn julkaisun tai sivun menestystä, on syytä mennä yksityiskohtiin 

Jotta pystyt analysoimaan tiettyä julkaisua, sinun täytyy käyttää sen yhteydessä utm_-markkinointikoodia, jonka avulla julkaisun voi tunnistaa. Tuolloin ”Kävijäseuranta | Mainonta | Mainokset” -paneeli näyttää koodin liitetyt mittarit.

 

Jos haluat analysoida liikennettä sosiaalisesta mediasta tietylle sivulle, sinun täytyy käyttää Snoobin segmentointi-toimintoa. Tässä esimerkki, jossa tietty sivu on määritelty laskeutumissivuksi:

 

Sama ”Kävijäseuranta | Mainonta | Mainokset” -paneeli näyttää tiedot kaikista vierailuista, joille tämä sivu on laskeutumissivu:

 

Snoobissa on siis useampi lokaatio, joissa voit analysoida sosiaalisen median liikennettäsi. Annamme sinulle mielellämme nopeita (ja maksuttomia) neuvoja, jotta löydät haluamasi tiedon. Voimme myös tarjota kattavampaa koulutusta tai opastusta.

 

Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja.
 

 

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article