[FI] Vierailijoiden ja evästeiden yksityiskohdat

Modified on Wed, 15 Feb 2023 at 06:29 PM

Vierailujen, vierailijoiden ja evästeiden yksityiskohdat

Saamme säännöllisesti kysymyksiä siitä, miten Snoobi Analyticsissä tarkastellaan vierailua, vierailijaa tai yksittäisiä vierailijoita. Koska tiedot löytyvät useista eri dokumenteista, teimme aiheesta asiakkaillemme tämän koosteen.

(1) Mikä on vierailu

Vierailu verkkosivustollasi tai portaalissasi tapahtuu, kun vierailija tarkastelee verkkosivustoasi verkkoselaimensa kautta.

Jotta Snoobi voi tallentaa vierailun, seurantakoodi pitää suorittaa. Jos sivustollasi on tiukka evästeilmoitus, joka ei salli koodin suorittamista silloin kun käyttäjä ei hyväksy mitään analytiikkaa, Snoobi ei pysty tallentamaan käyntiä.

Kun analytiikan javascript-koodi suoritetaan, Snoobi asettaa evästeet seuraavien asetusten mukaisesti:

• JOS käyttäjällä on selaimessaan asetukset, jotka estävät evästeiden asettamisen, Snoobi tallentaa silti käynnin. Jokainen käynti on tällöin yksilöllinen eikä sillä ole vierailijatunnusta.
  • JOS Snoobin seurantakoodissa on asetettu cookies=session (tai asetettu istuntokohtaisiksi Privacy Managerissa), Snoobi asettaa käyttäjän selaimeen evästeen, jolla on yksilöllinen vierailijatunnus vain istunnon ajaksi. Snoobi ei pysty tunnistamaan palaavia vierailijoita.
  • JOS Snoobin Privacy Managerin tietosuoja asetukset ovat 'Tilin tasolla', kaikki IP-osoitteet sekä kävijätunnukset anonymisoidaan evästeasetuksista riippumatta tiukempien yksityisyydensuojasääntöjen noudattamiseksi.
  • JOS Snoobin seurantakoodissa on asetettu cookies=on (tai 1 tai true), Snoobi sijoittaa käyttäjän selaimeen evästeen, jolla on yksilöllinen vierailijatunnus, jonka avulla Snoobi voi lukea vierailijan tulevia vierailuja samalla sivustolla. Huomaa, että vain Snoobi voi lukea näitä sivustolla, johon ne on sijoitettu, koska ne ovat oletusarvoisesti vain ensimmäisen osapuolen evästeitä.
  • JOS Snoobin seurantakoodiin on asetettu cookies=block (tai Privacy Managerissa "Estä kaikki Snoobin evästeet"), evästeitä ei aseteta lainkaan.

Vierailun kesto on enintään 30 minuuttia. Istunto päättyy aina 30 minuutin kuluttua käyttäjän viimeisestä tallennetusta klikkauksesta verkkosivustollasi. Jos käyttäjä lataa uudestaan verkkosivun tai palaa sivustollesi tämän ajanjakson jälkeen, käyntiä pidetään uutena vierailuna.

(2) Mikä on vierailija

Jos vierailu tallennetaan kohdan (1) ehtojen mukaisesti, sovelletaan seuraavaa:

• Kun uusi vierailu tallennetaan, Snoobi tarkistaa vierailijatunnuksen (joka on osana evästettä).
    1. Jos evästeet on sallittu ja tallennettu, ja edelliseen vierailuun on osuma, on kysymyksessä palaava vierailija.
    2. Jos vierailija on poistanut evästeet tai hänen selaimensa poistaa evästeet automaattisesti tai Snoobin asetuksissa on valittu "Estä kaikki Snoobin evästeet", Snoobilla ei ole keinoa määrittää palaavaa vierailijaa, koska emme voi yhdistää vierailijaa edelliseen vierailuun. Tästä on siis seurauksena uuden vierailijan uusi käynti.
    3. Jos Snoobin asetuksissa (joko seurantakoodissa tai Privacy Managerin Tietosuoja-asetuksissa) on asetettu "Vain istunnon aikaiset evästeet", niin Snoobi ei voi määrittää käyntiä palaavalta vierailijalta, koska meillä ei ole vierailijatunnuksella varustettua evästettä.

(3) Yhteenveto: Mikä vaikuttaa kävijöiden tunnistamiseen?

1. Sivuston käyttäjä:
     Käyttäjä/Vierailija hyväksyy tai ei hyväksy evästeitä ja sallii selaimen tallentaa ja käyttää uudelleen näitä evästeitä (ja tämän evästeen yhteydessä olevaa vierailijatunnusta).
  2. Sivuston omistaja:
     Verkkosivuston omistaja voi muuttaa Snoobin seurantakoodin parametrejä (cookies=session, cookies=on jne.) tai kieltää Snoobin seurantakoodin suorittamisen silloin, kun käyttäjä ei salli analytiikkaevästeiden asettamista esimerkiksi käyttämällä tiukkaa evästehallintatyökalua verkkosivustollaan.
  3. Snoobin asetukset:
     Snoobin asetuksissa voidaan ohittaa seurantakoodin evästeasetukset tai käyttää GDPR:n mukaista oletusarvoa ”Tilin taso”.

Koska nämä Snoobin tietosuoja-asetukset muuttavat tietoturvallisuutta ja tilitietojen tallentamista, asetuksia voidaan muuttaa vain Snoobi-palvelun toimesta verkkosivuston omistajan pyynnöstä.

Snoobin tukitiimillä on laaja kokemus tästä toisinaan monimutkaisesta aiheesta. Emme voi tarjota sinulle laillista tukea, mutta voimme auttaa sinua optimoimaan asetuksesi.