[FI] Cookiebot tietojen käyttäminen Snoobissa

Modified on Thu, 10 Oct at 5:35 PM

Mistä löydät Cookiebot(tm)-tiedot ja niiden käytön Snoobissa?

(Huom! Tätä artikkelia muokataan vielä, mutta alla olevat tiedot ovat paikkansapitävät.)

Snoobin paneelien sijainti:

Kävijäseuranta | Sisältö | Istunnon mittarit | Istunnon ominaisuudet

Useimmissa tapauksissa kaikilla muuttujilla on sama määrä käyntejä ja keskimääräinen määrä sivuja/tapahtumia käyntiä kohden. Cookiebot-toteutuksesta riippuen kävijät voivat kuitenkin ohittaa evästeiden suostumusbannerin, ja Snoobi ei välttämättä pysty määrittämään Cookiebotin käytön tilaa, koska eri järjestelmien väliseen siirtoon vaikuttavat monet eri tekijät.

Kun napsautat ominaisuuden nimeä, näet tämän paneelin:

Ei (False) tarkoittaa, että kävijä EI suostunut markkinointievästeen asettamiseen, kun taas Kyllä (True) tarkoittaa tietenkin, että hän suostui. Kyllä tai EI-arvoa käytetään kaikissa Snoobi Analyticsin Cookebot-asetusominaisuuksissa.

Kuten kaikissa Snoobin paneeleissa, tietoja voidaan tarkastella eri aikaväileillä tai jopa eri kellonaikoina. Kaikki tiedot voidaan myös lisätä omaan raporttiin tai vain ladata.

Muut Cookiebot-asetusominaisuuksien sijainnit

Nämä evästeiden suostumusominaisuudet näkyvät myös seuraavissa paikoissa:

• Sivuston vierailijat | Käynnit.

Täältä näet evästeiden suostumusasetukset kutakin yksittäistä vierailua varten. Napsauttamalla 'Istunnon ominaisuudet' -vaihtoehtoa pudotusvalikossa kunkin käynnin kohdalla.

Huomaa, että jos vaihtoehto on ”harmaana”, ominaisuuksia ei ole valittu vierailun aikana.

• Sivuston vierailijat | Reitit
    Tässä paneelissa sinulla on jo täydellinen näkymä kaikista istunnon kannalta tärkeistä elementeistä. Istunnon ominaisuuksia voi tarkastella myös otsikon 'Istunnon ominaisuudet' -linkistä:
  • Ominaisuustiedot näkyvät tällöin seuraavasti:

Koko liikenteen segmentointi tai suodattaminen Cookiebotin asetusominaisuuksien perusteella

Verkkosivuston tilastoja on erittäin hyödyllistä analysoida kävijöiden evästesuostumuksen perusteella. Ominaisuuksien segmentointivaihtoehdon avulla tämä on helppoa, kuten mikä tahansa segmentointi.

Esimerkiksi näillä ohjeilla voit näyttää vain kaikki käynnit, joissa kävijät (eli ”käyttäjät”) EIVÄT hyväksyneet markkinointievästeiden käyttöä.

Ensimmäiseksi siirry Segmentointiin | Luo uusi, ja valitse Muokkaa ehtoa
Sisältö |Ominaisuuden sisältö. Valitse pudotusvalikosta 'Marketing Cookies' ja valitse 'Ei'. Klikkaa 'OK' ja tämän jälkeen OK käyttääksesi tätä vain kerran tai Tallenna halutessasi tämän segmentin myöhempää käyttöä varten. Käytimme segmentille nimeä 'Disallowed Marketing Cookie'.
Tämän segmentoinnin ansiosta kaikki Snoobi Analyticsin tiedot suodatetaan, ja näet nyt vain käynnit, joissa kävijä ei suostunut asettamaan markkinointievästeitä. Tässä esimerkissä tämä on lähes 13 %:

Jos haluat vertailla verkkosivustosi suorituskykyä (esimerkiksi verkkokaupan tai muiden konversioitten osalta, kuten yhteydenottolomakkeen tai tiedoston lataus), voit nyt lisätä nämä tiedot omaan raporttiin ja verrata näitä tilastoja niiden kävijöiden tietoihin, jotka suostuivat kys. evästeisiin.
Esittelimme yllä vain nopea ja yksinkertainen esimerkin. Ymmärtäessäsi miten tämä toimii, voit luoda minkä tahansa evästeiden suostumuksen yhdistelmän ja analysoida tuloksia.

Cookiebotin asetusominaisuuksien uudelleennimeäminen

Cookiebotissa käytettävät ominaisuudet ovat vakiona seuraavat:

Nämä voivat olla enemmän tai vähemmän itsestään selviä. Jos kuitenkin jaat raportteja eri kielellä tai ulkopuolisille käyttäjille, jotka eivät tunne tätä nimeämistä, Snoobissa on mahdollisuus muuttaa nimi haluamallasi tavalla.
Siirry Asetuksiin | Sisältö | Ominaisuuden asetukset ja muokkaa nimeä haluamallasi tavalla:

Jos tarvitset lisätietoja tämän uuden Soobin ominaisuuden käytöstä, ota meihin yhteyttä. Tarjoamme myös apua markkinointiisi, jos tarvitset meiltä apua vakiotuen lisäksi.