[NL] Snoobi Traffic Monitor en “real-time” bezoeken

Modified on Tue, 6 Sep, 2022 at 11:06 AM

Snoobi Traffic Monitor

 

Met een vorige release introduceerden we de Snoobi Traffic Monitor.

 

De Traffic Monitor laat zien hoeveel 'hits' Snoobi verzamelt voor uw website en hoeveel daarvan afkomstig zijn van 'bots'. Lees meer details over botverkeer in dit artikel: (https://www.snoobi-technology.com/nl/bottraffic-and-snoobi-analytics/).

 

Voor marketing analytics, zijn alleen statistieken van echte bezoekers zijn belangrijk. Snoobi toont niet het verkeer van geautomatiseerde systemen zoals bots. We filteren dat zo veel mogelijk uit, zodat we in de panelen alleen laten zien hoeveel van wat we verzamelen en opslaan voor uw website relevant is.

 

Meer inzichten met Real-Time Traffic Monitor

Met de release van Snoobi Analytics van herfst 2022 hebben we real-time bezoeken toegevoegd aan de Snoobi Traffic Monitor. Deze data wordt elke 5 seconden bijgewerkt met de meest recente informatie, dus wordt na een paar seconden getoond.

Real-time analytics zet gegevens om in inzichten onmiddellijk nadat ze van uw website zijn verzameld. Op het hoofdscherm van Snoobi is het zichtbaar als een metriek in de Traffic Monitor:

 

 

Als u op de tekst 'Real-time bezoekers' in de tabel klikt, wordt een venster geopend met een gedetailleerd overzicht van de bezoekers op dat moment:

 

 

Aangezien dit informatie is van "nú, op dit moment", kan het aantal verschillen van dat in de tabel. Klik op de knop 'Verversen' om de meest recente informatie te zien. 

 Het detailscherm heeft 5 kolommen:

 • Organisatie (ongefilterd, dus inclusief internet service providers, maar ook mogelijk bot-verkeer)
 • Tijd (tijd van de laatste klik die deze organisatie op de website bezoekt)
 • Laatste pagina (paginanaam of url die deze organisatie het laatst heeft bezocht)
 • Pagina’s (hoeveel pagina's zijn er al bekeken tijdens deze huidige sessie)
 • Verkeersbron (wat was de bron van het bezoek)

 

N.B.: bezoeken die hier worden getoond, met uitzondering van botverkeer dat wij eruit filteren, zijn ook standaard aanwezig in uw Snoobi account.

 

Waarom real-time inzicht?

In de meeste gevallen ligt "right-time" ofwel de "juiste tijd" voor analytische metrieken tussen een dag en een maand, afhankelijk van de werkelijke metriek die voor analyse wordt gebruikt en de behoeften van de organisatie. Behalve voor informatiedoeleinden zijn er niet veel gevallen waarin het belangrijk is de werkelijke bezoeken in real time te bekijken. 

Maar real-time analytics heeft in het gebruik wel een paar directe voordelen:

 1. Snel problemen op de site aanpakken
  1. Kijkt u naar het real-time paneel, ziet u bezoeken binnenkomen op '404 - pagina niet gevonden'? Kijk dan eens goed naar de bron. Het kan goed zijn dat een andere website of service die naar uw site verwijst een verkeerde link heeft. Neem actie en gebruik later de volledige analytics rapporten om dit op te volgen.
  2. Ziet u onverwachte resultaten van een paginanaam? Misschien is de paginatitel niet goed ingesteld.
  3. Zijn er weinig of helemaal geen bezoekers, en verwacht u meer bezoeken? Misschien is er iets mis met uw website.


 2. Bekijk direct de eerste resultaten van uw marketing
  1. Als u een nieuwe marketing- of reclameactie start, moeten de resultaten meteen zichtbaar zijn. 

 3. Bekijk onbekend of verdacht verkeer
  1. Merkt u een grote hoeveelheid verkeer op van één of enkele organisaties, of veel onverwachte paginaweergaven? Het kan zijn dat u wordt getarget om gegevens van uw website te halen of er is een aanval op uw website. Omdat Snoobi botverkeer uit de standaard analytics rapport filtert, kan dit onopgemerkt blijven totdat er een echt probleem is.

We zijn van plan om metriek in de loop van de tijd extra metrieken toe te voegen aan de real-time analytics. Neem contact met ons op voor meer informatie of voor suggesties.

 

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select at least one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article