[NL] De Snoobi ID Checker gebruiken

Modified on Sat, 23 Oct 2021 at 12:07 PM

Hoe kun je de resultaten van de Snoobi ID Checker gebruiken.

Deze optie is alleen beschikbaar voor gebruikers met beheerdersrechten. Zie bij Geavanceerde Instellingen | Controleer een Bezoekers-ID op geldigheid.

Met deze functionaliteit kan een beheerder van een Snoobi account controleren of een Bezoeker ID die hij heeft ontvangen, geldig is.

Bezoekers willen mogelijk informatie ontvangen over de gegevens die over hen in dit account zijn opgeslagen. Om er zeker van te zijn dat het verzoek geldig is, kopiëren en plakken ze informatie van de Snoobi ID-checker en sturen ze deze gegevens samen met het verzoek om informatie naar de eigenaar van de website (u of een andere beheerder). Mogelijk wilt u ook om bevestiging vragen dat zij de eigenaar zijn en dat dit geen gedeelde computer is.

Als u ervan verzekerd bent dat dit een geldig verzoek is, doe dan het volgende om een overzicht te krijgen van alle bezoeken en e-mail dat aan de bezoeker.

Note: deze acties kunnen uitsluitend door een gebruiker met beheerdersrechten (‘Snoobi Administrator’) worden uitgevoerd.

• Ga naar Segmentatie en klik op NIEUW
  • Klik op Bezoeker, selecteer Bezoeker-ID en vul het alleen eerste deel in (voor het -)
  • Laat Inclusief staan, klik op OK en sla het segment (tijdelijk) op met als naam het ID-nummer
  • Met het segment actief, ga naar Bezoekers en Leads | Bezoeken
  • Selecteer de tijdsperiode in de datumkiezer. Deze is afhankelijk van de periode dat uw analytische gegevens binnen Snoobi worden bewaard (of waarover de bezoeker informatie opvraagt)
  • Bij Bezoeken heeft u nu een compleet overzicht van alle bezoeken van dit ID
  • Als er geen Bezoeken te zien zijn, is dit ID niet meer aanwezig in de database van Snoobi en is de bezoekerstandaard anoniem, omdat we geen enkel bezoek naar hem/haar kunnen herleiden.
  • Klik op het paneel ACTIES in het scherm Bezoeken, selecteer ‘Per e-mail versturen’ en verstuur de informatie in html-formaat naar degene die om deze informatie heeft gevraagd. U kunt nog wat tekst als notitie aan de e-mail toevoegen.
  • Zorg er voor dat u een log bijhoudt van deze aanvragen, voor uw privacy administratie.
  • Tip: stuur een kopie van de e-mail aan de gebruiker ook aan u zelf, als referentie.

Als de Bezoeker alle herkenbare informatie verwijderd wil hebben, stuur dan de volledige Visitor-ID naar privacy@snoobi.nl, compleet met uw klantgegevens. We nemen dan contact met u op voor een geldig verzoek en zulllen vervolgens cookies en IP-adresinformatie voor deze Bezoeker verwijderen. We houden een logboek bij van de actie gedurende een periode van 12 maanden.

Belangrijk! Houd er rekening mee dat deze actie niet ongedaan kan worden gemaakt en dat het vanwege de standaardprocedure voor het maken en bewaren van back-ups tot 6 maanden kan duren voordat alle data ook van een back-up wordt verwijderd.

Opm: Deze informatie is geldig vanaf Snoobi release 2021-9. De ID Checker die in gebruik was tot september 2021 maakt gebruik van 3rd party cookies die niet langer door Snoobi worden geplaatst.