[FI] Snoobi Traffic Monitor ja reaaliaikaisten vierailujen näkymä

Modified on Mon, 05 Sep 2022 at 12:59 PM

Snoobi Traffic Monitor

Edellisessä Snoobin julkaisussa esittelimme Snoobi Traffic Monitorin.

Traffic Monitor näyttää kuinka monta "osumaa" Snoobi kerää verkkosivustoltasi ja kuinka paljon niistä on "botteja". Lue lisää bottiliikenteestä tästä artikkelista: (https://www.snoobi-technology.com/fi/bottraffic-and-snoobi-analytics/)

Markkinointianalytiikan kannalta vain todellisten vierailijoiden tiedot ovat tärkeitä. Snoobi ei näytä liikennettä automaattisista järjestelmistä, kuten boteista. Suodatamme pois niin paljon kuin mahdollista, ja näytämme paneeleissa vain sen, kuinka suuri osa sitä, mitä keräämme ja tallennamme verkkosivustoltasi, on relevanttia.

Syvempää tietoa reaaliaikaisen Traffic Monitorin avulla

Reaaliaikainen analytiikka muuttaa datan hyödynnettäväksi tiedoksi heti sen jälkeen, kun se on kerätty verkkosivustoltasi.

Snoobin päänäytöllä tämä näkyy mittarina Traffic Monitorissa:

Jos klikkaat taulukossa "Nykyiset vierailijat" -tekstiä, saat esiin ikkunan, jossa on yksityiskohtainen näkymä reaaliaikaisista vierailijoista:

Koska tämä on juuri sen hetkistä reaalista tietoa, määrä voi olla eri kuin itse raporteissa oleva määrä. Klikkaa Päivitä-painiketta nähdäksesi tuoreimmat tiedot.

Yksityiskohtaisessa näkymässä on 5 saraketta:

• Organisaatio (suodattamaton, eli sisältää internet-palveluntarjoajat, mutta myös mahdollisten bottien liikenteen).
  • Aika (aika, jolloin kyseinen organisaatio on viimeksi klikannut sivustoa).
  • Viimeisin sivu (sivun nimi tai url-osoite, jota tämä organisaatio on viimeksi käyttänyt).
  • Sivut (kuinka monta sivua on jo avattu tämän aktiivisen istunnon aikana).
  • Viittaaja (mikä oli vierailun lähde).

Huomaa, että tässä esitetyistä käynneistä tulee myös vakiomittari Snoobi-tilillesi - lukuun ottamatta bottiliikennettä, jonka suodatamme pois.

Miksi reaaliaikainen vierailunäkymä?

Useimmissa tapauksissa analytiikan mittareille valittava "oikea” ajanjakso vaihtelee yhdestä päivästä kuukauteen, riippuen analysoitavasta mittarista ja organisaation tarpeista. Tiedoksiantoa lukuun ottamatta ei ole kovinkaan montaa tilannetta, joissa todellisten käyntien tarkastelu reaaliajassa on tärkeää.

Reaaliaikaisella analytiikalla on kuitenkin muutamia selkeitä käyttöetuja

1. Nopea puuttuminen verkkosivuston ongelmiin
    1. Näetkö reaaliaikaisessa paneelissa vierailuja, jotka tulevat kohtaan/sivulle "404 - sivua ei löydy"? Tarkastele tällöin tarkkaan niiden lähdettä, sillä voi olla, että sivustollesi viittaavalla toisella verkkosivustolla tai palvelulla on väärä linkki. Ryhdy toimenpiteisiin ja käytä myöhemmin Snoobin analyysiraportteja seurantaa varten. Näetkö outoja tuloksia sivujen nimissä? Ehkä sivun otsikkoa ei ole asetettu oikein.
      b. Onko kävijöitä vähän tai ei lainkaan, ja odotat enemmän kävijöitä? Ehkä tällöin sivustossasi on jotain vikaa.
  2. Näet heti markkinointisi ensimmäiset tulokset
    1. Kun aloitat uuden markkinointi- tai mainoskampanjan, tulokset näkyvät välittömästi.
  3. Tuntemattoman tai epäilyttävän liikenteen tarkastelu
    1. Huomaatko suuren liikennemäärän yhdeltä tai useammalta organisaatiolta tai useita yllättäviä sivulatauksia? Kyseessä voi olla joko tietojen poimiminen verkkosivustoltasi tai hyökkäys verkkosivustollesi. Koska Snoobi suodattaa botti-liikenteen pois tavallisesta analytiikkaraportista, tämä voi jäädä huomaamatta, kunnes todellinen ongelma ilmenee.

Aiomme lisätä reaaliaikaisen analytiikan mittaristoon myöhemmin lisää eri mittareita. Ota meihin yhteyttä saadaksesi lisätietoja tai anna meille ehdotuksia.