[NL] Werken met Segmenten in Snoobi

Modified on Fri, 24 May 2024 at 09:59 AM


Bij een grote hoeveelheid bezoekdata die van elke website wordt verzameld, is het goed kunnen filteren en segmenteren van die data heel belangrijk. Dit zorgt voor het benodigde overzicht van de details die helpen voor het krijgen van inzicht en het aanbrengen van verbeteringen.

 

 

  1. Na het klikken op ‘Segmentatie’, worden als eerste alle opgeslagen segmenten getoond. Gebruik een al opgeslagen segment of maak een nieuw segment om een nieuw segmentatiefilter te gebruiken, op basis van een of meer criteria.
  2. Er kunnen veel segmenten zijn. Zoek het segment dat u nodig heeft door (een deel van) de naam of het ID in te voeren, of zoek in de hele lijst; deze wordt getoond per 10. Sorteer op naam of ID om snel te zoeken.
  3. Onder 'Segment' staan de namen van de segmenten. Klik op de naam of ID en het segment wordt meteen actief en filtert de data. Geef een nieuw segment een korte, unieke en duidelijke naam. 
  4. Snoobi accounts hebben vaak veel verschillende gebruikers. Het overzicht laat zien wie een bepaald segment heeft gemaakt. Verwijder onnodige segmenten (beheerdersrechten nodig) of vraag dit aan degene die het segment heeft gemaakt.
  5. Bij nieuwe segmenten wordt vanaf nu ook de datum dat het segment is gemaakt, vastgelegd. Oudere versies van Snoobi hadden deze informatie nog niet, daar is het datumveld leeg. Het is goed om regelmatig de lijst met segmenten door te nemen en te zien of ze nog steeds nodig en correct of volledig zijn. 
  6. Elk opgeslagen segment heeft drie opties voor aanpassingen, afhankelijk van de gebruikersrechten.

     

                                                                    

Was this article helpful?

That’s Great!

Thank you for your feedback

Sorry! We couldn't be helpful

Thank you for your feedback

Let us know how can we improve this article!

Select atleast one of the reasons
CAPTCHA verification is required.

Feedback sent

We appreciate your effort and will try to fix the article